dissabte, 21 d’abril del 2012

Tarrés demana al Consell que denunciï les prospeccions davant la UE

PSOE-Pacti vol que la institució eivissenca imiti als cabildos canaris que han vist admesa una denúncia comunitària per aquest motiu Rebutgen la retallada d'inversions a la illa.

 

El portaveu del PSOE-Pacti en el Consell d'Eivissa, Xico Tarrés, va instar ahir a l'equip de govern a presentar una queixa formal davant la Unió Europea (UE) contra les prospeccions petrolíferes previstes prop de les costes de Sant Antoni. Tarrés va recordar que Brussel·les va admetre ahir mateix a tràmit la denúncia que contra uns sondejos idèntics a Canàries havien presentat els cabildos de Lanzarote i Fuerteventura.

Tarrés va preguntar «què ha fet el Consell d'Eivissa en tot aquest temps» i va recordar que hi ha dos pronunciaments del ple de la institució contra aquestes prospeccions, una adoptada a la fi de la passada legislatura i l'altra, fa pocs mesos. Per això, va confiar que no es produeixi un canvi de posició del president de la institució.

El PSOE-Pacti formularà en el mateix ple una pregunta al president per saber si «comparteix l'opinió del senador per les Pitiuses en el sentit que no és possible parar les prospeccions petrolíferes i que, en el cas de trobar petroli, s'haurà de permetre la seva extracció».

Tarrés, acompanyat de Patricia Abascal i Juanjo Cardona, va anunciar també en roda de premsa la presentació en el proper ple de diverses mocions, entre les quals destaca una per rebutjar les retallades d'inversió anunciats pel Govern central en matèria de Sanitat i Educació.

«Cada dia rebem notícies de retallades de serveis i drets, que afecten bàsicament a les persones que menys tenen: treballadors, aturats o jubilats. La misèria portarà més misèria», va afirmar el portaveu progressista.

El PSOE-Pacti afirma que «el projecte dels Pressupostos de l'Estat per aquest any retalla o elimina inversions ja en marxa i compromeses, com són les previstes en el Conveni de Carreteres o del conveni turístic ´Eivissa Slow Breaks´», entre altres partides; també els nous jutjats, la biblioteca de l'Estat o el passeig marítim de *ses *Figueretes. A més, la moció assenyala que la inversió a Eivissa queda per sota de la mitjana balear. La proposta d'acord demana que es redacti de nou el pressupost perquè inclogui les partides prèviament compromeses amb Eivissa i insta al diputat i al senador eivissencs del PP al fet que «defensin els interessos d'Eivissa».

El PSOE-Pacti presentarà així mateix una proposta perquè el Consell demani la retirada del projecte dels Pressupostos per 2012 referent a l'increment de taxes aeroportuàries en l'aeroport d'Eivissa, que se situa en al voltant d'un 15%. També sol·liciten els progressistes que es retiri la recuperació del certificat de residència com a requisit per obtenir el descompte en els vols.

Preguntes: L'oposició demana al PP que expliqui el futur de Benirràs
El grup progressista preguntarà en el ple a l'equip de govern sobre «el contingut de l'acord que negocia el Consell amb els propietaris de Benirràs per desprotegir aquest paratge natural». El PP ha al·ludit a l'existència de contactes per reduir l'edificabilitat de la zona, però el PSOE-Pacti vol que aquests acords es donin a conèixer de manera detallada. Així mateix, preguntarà «de quants projectes de ports esportius a la illa d'Eivissa tenen constància el conseller de Territori que estiguin actualment en tramitació». També preguntarà l'oposició al president del Consell si «ha reclamat davant el Govern, tal com va prometre, una inversió de 800.000 euros com l'aconseguida per Menorca en matèria de transport públic».

Així mateix, els progressistes es dirigiran a la consellera insular de Sanitat i Benestar Social per saber si «comparteix l'opinió de la consellera de Salut del Govern en el sentit que les retallades en la sanitat i fer pagar els medicaments als jubilats beneficien a les illes».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada