diumenge, 1 d’abril del 2012

Imposibilitat per l'utilitzacio d'explosius per al cadaver d'una balena

Les condicions meteorològiques adverses i el mal estat del mar ha impedit per dur a terme l'operació per la detonació d'explosius dins del cos d'una balena que fa dos dies apareixien encallats a les aigües de la Costa de Menorca.
Segons s'informa a EFE el director insular de l'administració de l'estat, Antonio Juaneda, director agents de la Guàrdia Civil i salvament han realitzat diversos forats en el cos de l'animal per reduir la seva flotabilitat.
Més tard, un vaixell de salvament ha remolcats cetaci cap a alta mar, per tal d'enfonsi'l per accelerar la descomposició de la matèria orgànica.
Juaneda ha explicat que no ha estat possible d'explotar el cetaci en alta mar, com estava previst en l'operació dissenyat inicialment.
El cos de la balena d'aleta va ser descobert el dijous, amb el Banc, a un illot del port de Addia (Es Mercadal), però va ser arrossegat per les onades cap a la platja de Na Macaret.
La presència d'aquesta balena - mesurament de dotze metres i pesa aproximadament deu tones - va cridar l'atenció de molts presència menorquina que van venir a observar i fer fotos.
La decisió d'arrossegar el cadàver cap a alta mar i procedir a la detonació va ser adoptat després de veure el grau avançat de deteriorament i decadència presenta, obstaculitzant extracció i trasllat a l'abocador és Milà, com es va fer amb altre cetaci que el 2007 va aparèixer morts a les aigües de Menorca.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada